Enj, Qer 17, 2021
Banner Top
Banner Top
Simptomat e leukemisë

Leukemia ëhstë kancer i cili fillon në indin që krijon gjakun.

Zakonisht leukemia paraqitet tek personat mbi moshën 55 vjecare, por cuditërisht ky lloj i kancerit është më i sheshti tek fëmijët nën moshën 15 vjecare.

Cilat janë simptomat e leukemisë?

Koagulimi i dobët i gjakut – pra një person që gjakos lehtë por që i shërohet plaga shumë vështirë.

Infeksione të shpeshta – qelizat e bardha të gjakut janë thelbësore për të luftuar infeksionin. Nëse këto qeliza nuk funksionojnë si duhet, një person mund të ketë infeksione të shpeshta. Kjo pasi, sistemi imunitar i sulmon vetë qelizat e trupit.

Anemia – ndërsa pak qeliza të kuqe janë të disponueshme, një person bëhet anemik. Kjo do të thotë që ata nuk kanë mjaftueshëm homoglobinë në gjakun e tyre. Hemoglobina e transporton hekurin rrreth tyre. Mungesa e hekurit mund të vështirësojë frymëmarrjen dhe personat që janë anemi kanë lëkurë më të zbehtë./Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë