Enj, Maj 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Simptomat e hershme të HIV

HIV është virusi që shkatërron sistemin imunitar. Sistemi imunitar ndihmon trupin që të luftojë infeksionet.  AIDS në anën tjetër është sëmundja që mund të zhvillohet tek njerëzit me HIV.

Simptomat tek të dy gjinitë të HIV-it në fazë të parë janë:

  • Kokëdhembje
  • Nyje limfatike të fryra
  • Marramendje
  • Diarre
  • Humbje të peshës
  • Irritim të lëkurës
  • Pneumonia

Por a kanë dallim simptomat e HIV tek gratë dhe burrat?

Në shumicën e rasteve, HIV i ka simptomat e njëjta tek burrat dhe gratë – sidoqoftë janë disa ndryshime tek gratë.

Gratë me simptoma të HIV-it kanë më shumë rrezik që të preken nga këto sëmundje:

  • Infeksione vaginale
  • Ndryshime të ciklit mentrual./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë