Enj, Maj 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Simptomat e autizmit tek të rriturit

Simptomat e autizmit tek të rriturit, variojnë nga fëmijët -kjo pasi të rriturit veçse mësojnë të jetojnë me simptomat e ktyre.

Çrregullimet e spektrit autik, janë ndër çrregullimet më të shpeshta neurozhvillimore – zakonisht njerëzit me autizëm diagnostifikohen në vitet e para të jetës.

Sidoqoftë, ka të rritur që mbesin të padiagnostifikuar me autizëm, ndonëse kanë simptoma.

Njëjtë si fëmijët edhe të rriturit autik, kanë tendencë të kenë vështirësi në komunikim dhe sfidë në kuptimin e emocioneve të të tjerëve.

Këto janë simptomat e autizmit tek të rriturit: Vështirësi në komunikim, vështirësi në mbajtjen e lidhjeve, vështirësi të bëjë kontakt me sy, interesim të lartë në një temë të caktuar, sensitet të madh ndaj zhurmës dhe aromave, vështirësi në kuptimin e sarkazmës etj./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë