Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ta bëni shëndetin tuaj përparësi këtë dimër

Është dimër, ditët janë më të shkurtra dhe të ftohtit dhe reshjet mund të ju ndalojnë të shijoni jetën. Mirëpo, nuk mund të fajësoni askënd nëse hiqni dorë nga aktivitetet e ndryshme, palestra e që shkojnë në dëm të shëndetit. A duhet të heqësh dorë? Çfarë mund të bëni për të improvizuar një ushtrim të vogël dhe të bëni zgjedhje të shëndetshme?

Më poshtë janë disa mënyra se si mund të përfshini aktivitete për djegien e kalorive dhe vendime të shëndetshme në ditën tuaj, veçanërisht nëse e gjeni veten të ulur në një tryezë për pjesën më të madhe të saj.

Ecni, mos hipni në ashensor

Në punë, parkoni veturën në vendin më të largët dhe ecni drejt zyrës tuaj. Kur të shkoni në ndërtesën ku punoni, përdorni shkallët, jo ashensorin. Vendosni një qëllim se sa hapa dëshironi të arrini, dhe më pas ecni një kat shtesë çdo javë.

Flisni drejtëpërdrejtë, mos dërgoniemail

Shëtisni deri tek ai person në vend që t’i dërgoni mesazhe nga tryeza juaj.

Ndërroni karrigen tuaj me një top palestre

Nëse këto nuk janë opsione, përtërini! Mos qëndroni ulur në karrige gjatë tërë kohës. Topi i palestrës është një mundësi mjaft e mire për një aktivitet të vockël.

Sillni drekën tuaj në punë

Paketimi dhe sjellja e drekës ka tendencë të jetë shumë më e shëndetshme sesa marrja e ushqimit nga mjetet lokale të fast-food-it. Kur zgjidhni artikujt paraprakisht, mendoni më shumë për ato që vendosni në trupin tuaj. Dhe ju mund të përdorni kohën shtesë që keni fituar gjatë pushimit tuaj të drekës për të shkuar në vend për një shëtitje të shpejtë.

Inkurajoni të tjerët të bashkohen në një takim në këmbë

Një takim në këmbë lehtëson kreativitetin dhe angazhimin e punëtorëve, dhe ai shpërbën pengesat midis menaxhmentit dhe punonjësve. Nëse takimet në këmbë nuk janë të mundshme, sigurohuni që të shëtisni ose marshoni në vend ndërsa jeni duke marrë pjesë në takime përmes telefonit./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë