Mër, Nën 29, 2023
Banner Top
Banner Top
Si prodhohen ilaçet?

Me zbulimin e medikamenteve, shumë sëmundje janë parandaluar dhe shëruar.
Medikamentet janë kimikate ose përbërës të përdorur për kurim, ndalim ose parandalim të ndonjë sëmundje. Ato lehtësojnë simptomat ose edhe ndihmojnë për diagnostifikimin e sëmundjeve. Përparimet në ilace u kanë mundësuar mjekëve të kurojnë shumë sëmundje dhe të shpëtojnë jetë.
Këto ditë, medikamentet vijnë nga burime të ndryshme. Shumë prej substancave gjenden në natyrë dhe shumë nxjerrën nga bimët. Disa ilace bëhen duke përzier një seri kimikatesh.
E rëndësishme është edhe vendi ku prodhohen. Në Kosovë, është TrePharm, që është prodhuesi i parë i barnave i ndërtuar sipas standardeve evropiane dhe ndërkombëtare të cilësisë në Kosovë.
Kjo fabrikë është konceptuar që nga ditët e para që përveç se do të furnizoj gjithë rajonin me produkte shumë kualitative, te jetë edhe një nga institucionet e zhvillimit të shkencës dhe edukimit të vazhdueshëm të profesionistëve tanë.
“Trepharm”, posedon edhe një laborator modern i cili përveç se shërben për nevojat e saj mund të përdoret për matje të ndryshme nga Ministria e Shëndetësisë dhe agjencitë shtetërore ose private që merren me farmaceutikën. /Familja Jone

No photo description available.

Youtube

Arkiva

Kategoritë