Pre, Shk 16, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ndryshon trupi dhe mendja kur jemi të vetmuar?!

Çdo person është ndjerë i vetmuar, të paktën në një moment në jetën e tyre: ndoshta disa njerëz nuk kishin askënd që të shkonin në kinema me të, të tjerët nuk kishin njeri me të cilin të bisedonin. Të gjithë ne jemi të ndryshëm. Kur përballemi me vetminë, ne as nuk dimë se çfarë të bëjmë për këtë. Si rezultat, njerëzit fillojnë të mbireagojnë, të kenë pagjumësi, fillojnë të besojnë se vetmia është fati i tyre.

Bright Side tregon se çfarë mund të bëjë trupi dhe mendja kur jemi të vetmuar.

  1. Jeni gjithmonë të uritur

Shumica e njerëzve në planet hanë shumë kur kanë probleme ose kur ndjehen të shqetësuar. Zakonisht hanë një donut të shijshëm, çokollatë ose një picë. Ata nuk mund ta kontrollojnë atë dhe ndjehen më mirë për një periudhë të shkurtër kohe, por pas kësaj, ata përjetojnë një uri edhe më të fortë. Dhe në atë moment, trupi prodhon hormonin e urisë – grrelin. Shkencëtarët kryen një studim në mënyrë që të shikojnë lidhjen midis hormonit të urisë dhe vetmisë. Ata zbuluan se njerëzit që e konsiderojnë veten të vetmuar kanë një prodhim të rritur të grrelinit në gjakun e tyre.

  • Bëni shumë shopping përmes internetit

Shenjat e vetmisë nuk janë të qarta. Një studim tregoi se njerëzit që janë në këtë gjendje shpesh duan të blejnë diçka. Ata janë të përqendruar në gjërat materiale për të mbushur boshllëkun e tyre.

  • Nuk mund të ndjeheni të lumtur për të tjerët

Vetmia afatgjate mund të shoqërohet nga një gjendje depresive. Njerëzit thjesht nuk ndjehen të lumtur më. Ata duhet të bëjnë gjithçka që munden për të dalë nga kjo gjendje. Njerëzit që kanë kaluar këtë rekomandojnë të mësojnë të ndjehen të lumtur për njerëzit e tjerë, gjë që mund të ju bëjë gjithashtu të lumtur. Mendoni për njerëzit që tani janë diku që ju dëshironi të jeni: oqean, në male ose në një festë. Dhe imagjinoni që jeni me ta. Ose thjesht përpiquni të ndjeheni të lumtur për një zbulim shkencor. Mendime si këto mund t’ju bëjnë të ndjeheni më mirë.

  • Ju filloni të mendoni se vetmia është fati juaj

Kur sapo ndaheni nga partneri juaj, ju mund të ndjeheni sikur jeni personi i vetëm në botë dhe nuk do të takoni kurrë askënd tjetër. Ajo që ndodh këtu është që filloni të zhyteni më thellë në probleme. Por, nuk duhet ta bëni atë. Sot jeni e vetmuar, por nesër gjithçka mund të ndryshojë. Mos harroni këtë frazë, “Asnjë ndjenjë e vetme nuk është përfundimtare.”

  • Vuani nga pagjumësia

Njerëzit e vetmuar kanë një avantazh të madh – ata nuk kanë nevojë të luftojnë për hapësirë ​​në shtrat ose për batanije. Por ka një problem tjetër. Ata nuk flenë gjithashtu dhe shpesh vuajnë nga pagjumësia. Ndjenjat e pasigurisë mund të çojnë në këto çështje. Kur kemi frikë, trupi ynë prodhon kortizol, dhe njerëzit e vetmuar kanë një nivel të lartë të këtij hormoni në sistemet e tyre./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë