Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Si ndikon prania e babait në jetën e fëmijëve?!

Baballarët që bëjnë më shumë punë kanë vajza me ambicie të larta. Sidoqoftë, ndihma e një babai në shtëpi nuk është e vetmja gjë që luan një faktor në këtë. Përfshirja e një babai në jetën tonë ka një ndikim të madh në ne dhe karakterin tonë, nga shëndeti ynë mendor dhe vetëbesimi e deri tek aftësitë tona konjitive.

Duket sikur ndikimi i tyre tek ne është vërtet i jashtëzakonshëm!

1. Ai ju bën të ndjeheni të sigurt

Baballarët janë të rëndësishëm për fëmijët në formimin e gjendjes së tyre emocionale. Mbështetja dhe dashuria që vijnë nga baballarët ofrojnë një ndjenjë sigurie dhe vetëbesimi. Ndërsa rriten, fëmijët përballen me shumë ulje-ngritje në jetën e tyre, dhe dora e fortë ndihmëse e një babai është pikërisht ajo që u nevojitet. Për më tepër, një prani e tillë është në gjendje të promovojë zhvillimin njohës dhe shoqëror të një fëmije.

2. Ai formon mënyrën se si krijoni marrëdhënie

Madje, duke mos e vërejtur vetë, fëmijët vazhdimisht shohin se si baballarët e tyre sillen me njerëzit përreth tyre dhe kopjojnë qëndrimin e tyre. Më vonë në jetë, fëmijët mund të zgjedhin miq, partnerë dhe njerëz rreth tyre në të njëjtën mënyrë si baballarët e tyre. Mënyra se si ata shohin ndonjë marrëdhënie do të bazohet në shembullin e babait të tyre.

3. Ai ju ndihmon të besoni në veten tuaj

Kur një baba kalon kohë me fëmijët e tij, i mbështet ata në çdo hobi dhe është gjithmonë pranë tyre, bën mrekulli për fëmijët e tij. Ata kapërcejnë frikën e tyre dhe ndjehen më të sigurt kur rriten. Një baba që neglizhon fëmijët e tij rrezikon t’i lërë ata me frikë dhe një ndjenjë të fortë të të qenit pa vlerë.

4. Ai ju bën një mendimtar të vërtetë

Fëmijët që kanë babanë të përfshirë në mënyrë aktive në zhvillimin e tyre, kanë tendencë të jenë më të zgjuar. Baballarët që flasin shumë me fëmijët e tyre gjithashtu zgjerojnë fjalorin e tyre dhe i ndihmojnë ata të arrijnë aftësi më të ndërlikuara gjuhësore. Fëmijë të tillë zakonisht kanë aftësi të pazgjidhura për zgjidhjen e problemeve dhe janë shumë inteligjentë në përgjithësi.

5. Ai ju jep një pamje të “botës së meshkujve”

Me shembullin pozitiv të babait, ne jemi në gjendje të formojmë pikëpamjen tonë për gjininë. Djemtë shikojnë baballarët e tyre dhe mësojnë se si të kontrollojnë emocionin dhe si të përdorin forcën dhe mashkullorinë e tyre për të mirë. Vajzat përdorin shembullin e babait të tyre për të krijuar marrëdhënie me burrat, mësojnë se si t’u besojnë atyre dhe të vendosin se si të sillen rreth tyre. Më vonë në vijim, sjellja e një fëmije do të varet shumë nga ato që mësuan nga baballarët.

6. Ai ju përgatit për jetën e vërtetë

Realiteti nuk është gjithmonë aq i pakujdesshëm sa duam që të jetë, dhe ndërsa nënat mund të përpiqen të na mbrojnë sa më shumë që të jetë e mundur, baballarët janë të gatshëm të na hapin sytë. Burrat zgjedhin drejtësi, drejtësi dhe detyrë dhe i mësojnë fëmijët për pasojat e veprimeve të tyre. Ata e dinë kur duhet të jenë të ashpër dhe sjellin disiplinë në jetën tonë, duke na ndihmuar të zhvillojmë atë shtyllën kurrizore që do të nevojitet më vonë në jetë./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë