Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Shkencëtarët janë afër zbulimit të vaksinave kundër demantias

Në nivel global, demamtia prek rreth 50 milionë njerëz.

Përderisa, demantia është sëmundje që kryesisht prek të moshuarit shifra prej 50 milionë ka tendencë të rritet, përderisa rritet jetëgjatësia mesatare.

Sëmundja e Alzheimerit, është forma më e zakonshme e demantias, që karakterizohet me ndryshime në tru.

Për momentin nuk ka kurim për demantian dhe trajtimet janë të limituara.

Shkencëtarët janë duke hulumtuar në zhvillimin e vaksinave që ata mund të përdorin përpara se të shfaqen simptomat, duke ndaluar kështu zhvillimin e demantias.

Studimi i fundit për këtë është publikuar së fundmi në revistën Alzheimer’s Research and Therapy./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë