Mar, Nën 28, 2023
Banner Top
Banner Top
Shenjat e hershme të një sulmi në zemër

Çdo 40 sekonda, dikush në Shtetet e Bashkuara përjeton një sulm në zemër. Dhe ato nuk i përshtaten të gjitha stereotipit të shtrëngimit të gjoksit, që bien në dysheme e që jeni mësuar të shihni në TV.

Simptoma klasike e sulmit në zemër është dhimbja egjoksit ose rëndimi që qëndron pas sternumit. Por njerëzit mund të shfaqin shenja më delikate, thotë kardiologu Mouin Abdallah, MD, drejtor i qendrës së sëmundjeve të arterieve koronare në Klinikën Cleveland. Njohja e atyre shenjave mund të shpëtojë një jetë.

Simptomat e hershme të sulmit në zemër

Ndërsa shumica e sulmeve në zemër janë të papritura dhe të paqarta, disa mund të ndodhin më gradualisht, thotë Dr Abdallah.

Disa nga shenjat e zakonshme të paralajmërimit të hershëm përfshijnë:

Presion ose shtrëngim në gjoks

Dhimbje në krah, nofulla, qafë apo shpinë

Djersitje të ftohta

Gulçim

Të përziera

Lodhje e pazakontë.

Çdo kush – i ri ose i moshuar, mashkull ose femër – mund të provojë këto shenja delikate, megjithëse është më i zakonshëm tek gratë./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë