Mër, Nën 29, 2023
Banner Top
Banner Top
Pse disa persona ndjenjë irritim të lëkurë pasi pastrohen?

Dushi, është pjesë e përditshmërisë sa i përket mbajtjes së higjienës. Por disa persona mund të përjetojnë irritim të lëkurës, pasi pastrohen e kjo gjë mund të ndodhë për disa arsye.

Lëkura e thatë, është një prej shkaktarëve kryesor pse disa persona pasi pastrohen ndjenjë irritimi në lëkurë. Uji shpesh e largon yndyrën natyrale nga lëkura, duke shkaktuar kështu thatësire dhe irritim.

Edhe personat që kanë ekzemë, mund të përjetojnë irritim të lëkurës pasi pastrohen. Disa lloje të shampoove dhe losioneve mund të shkaktojnë irritime të lëkurës.

Por njerëzit që mund të përjetojnë ndjenjë jo të këndshme pasi pastrohen, mund të ndjekin hapat e tillë:

Koha në dush të mos zgjatë shumë dhe të mënjanojnë ujin e nxehtë

Mos u pastroni më  shuëm se njëherë në ditë

Mos përdorni sasi të madhe të shampos /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë