Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top

Pranimi se ju duhet ndihmë mund të jetë  e frikshme dhe përulëse. Por gjithashtu mund t’ju ​​çojë në një fund të lumtur: një marrëdhënie e shëndetshme e ndërtuar mbi një komunikim të hapur. Psikologu klinik Adam Borland, PsyD, tregon se si terapia e çifteve mund t’ju ndihmojë.

Më poshtë ai ka përmbledhur pesë shenja të cilat tregojnë se ju me të vërtetë keni nevojë për konsulta.

  • Komunikim i keq

Shtëpia juaj është ose me të vërtetë e zhurmshme ose shumë e qetë”.

  • Mungesa e intimitetit fizik ose emocional

Njerëzit më thonë, – “Ne jetojmë si shokë të dhomës. Nuk ka më kimi seksuale në martesën tonë. Ne jemi thjesht një lloj kalimi i njëri-tjetrit në korridore”.

  • Besimi i thyer

Ju dyshoni se partneri juaj po gënjen. Ose e dini që patjetër po fsheh diçka nga ju. Ndoshta ka patur pabesi. Por mashtrimi vjen në shumë forma. “Nuk është e nevojshme të jetë pabesi fizike, person-për-person. Besimi mund të prishet përmes veprimeve të kryera në internet ose gjatë përdorimit të mediave sociale”.

  • Një ndryshim i madh në jetë

“Lindja e një fëmije, vdekja e një të dashuri, ndërrimi i shtëpive, një punë e re ose pensionimi – këto ndryshime kanë një ndikim të madh në martesën tuaj”.

  • Varësia

 “Një varësi ndaj drogës, alkoolit, bixhozit, pornografisë ose shpenzimeve mund të tendosë një marrëdhënie”./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë