Mar, Mar 19, 2024
Banner Top
Banner Top
Përfitimet nga vaji i ullirit ekstra të virgjër

Për shkak të acideve yndyrore të pangopura, ose thënë ndryshe “yndyrave të mira” që përmban vaji i ullirit ekstra i virgjër – ky vaj është i njohur për aftësinë që ka për të ulur rrezikun e kolesterolit të lartë dhe sëmundjeve të zemrës.
Së fundmi, studimet e kanë treguar që vaji ulliri ekstra i virgjër, ndihmon edhe në në aspektin mental.
Për shembull, një studim i vitit 2012 bëri të ditur që vaji i ullirit ekstra i virgjër, ndihmon në memorie.
Arsyeja për këtë është që vaji i ullirit është i pasur me polifone, që janë antioksidantë të fuqishëm .
Madje një studim i publikuar në Medical Neës Today, u kuptua që vaji ulliri ekstra i virgjër ndihmon edhe në Sëmundjen e Alzheimerit./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë