Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Optimistët kanë gjumë më të rehatshëm

Sipas Qendrës për Kontrollën e Sëmundjeve në SHBA, gjysma e amerikanëve të rritur nuk flenë mjaftueshëm.

Pagjumësia, mund të shkaktojë probleme serioze sa i përket shëndetit fizik dhe mental duke përfshirë: obezitetin, diabetin, sëmundjet e zemrës e depresionin.

Por studimet kanë treguar që personat që janë optimist nga natyra, kanë tendencë që të flenë më mirë.

Hulumtimet e kryera nga Coronary Artery Risk Development in Young Adults, ka një lidhje në mes të optimizmit dhe gjumit.

“Optimistët kanë më shumë tendencë që të jenë më pak të stresuar dhe t’i shohin gjërat me më me pozitivitet duke ndikuar edhe në gjumë”, është shprehur autorja e këtij studimi, Dr.Rosalba Hernandez./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë