Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Ndikimi i seksit në shëndetin e përgjithshëm

Ka shumë përfitime shëndetësore befasuese që vijnë nga seksi siç janë lehtësimi i stresit, forcimi i imunitetit tuaj dhe më shumë.

Seksi nuk është vetëm kënaqësi, a e dini se është gjithashtu i mirë për ju?. Përfitimet e seksit variojnë nga ulja e niveleve të stresit deri në uljen e rrezikut nga kanceri dhe sulmet në zemër. Seksi lehtëson lidhjen dhe ndjenjat e intimitetit me partnerin tuaj. Kjo lloj lidhjeje bën më shumë sesa ju bën të ndjeheni të ngrohtë dhe të paqartë, në të vërtetë zvogëlon ankthin dhe rrit shëndetin e përgjithshëm.

Më shumë seks është i barabartë me më pak ditë të sëmura. Kështu thonë rezultatet e studimeve që krahasojnë njerëzit aktivë seksualë me ata që nuk janë. Seksi rrit aftësinë e trupit tuaj për të bërë antitrupa mbrojtës kundër baktereve, viruseve dhe mikrobeve të tjera që shkaktojnë sëmundje të zakonshme. Sigurisht, ka më shumë për të kultivuar një sistem të fortë imunitar sesa të keni një jetë seksuale të shëndetshme. Ushqimi i duhur, ushtrimet, gjumi i duhur, dhe vaksinimet, të gjitha kontribuojnë në mbrojtjen e fortë dhe të shëndetshme kundër sëmundjeve ngjitëse.

  • Të bërit seks në të vërtetë rrit dëshirën. Dhe nëse dhimbja dhe thatësia vaginale e bëjnë atë sfiduese për disa gra të bëjnë seks, aktiviteti seksual gjithashtu mund të ndihmojë në luftimin e këtyre problemeve. Seksi rrit lubrifikimin vaginal, rrjedhjen e gjakut në vaginë dhe elasticitetin e indeve.
  • Mospërmbajtja urinare prek rreth 30% të grave në një moment të jetës. Të kesh orgazëm të rregullt fut në funksion muskujt e legenit të një gruaje, duke i forcuar dhe tonifikuar ata. Organet aktivizojnë të njëjtit muskuj që gratë përdorin kur bëjnë ushtrime. Të kesh muskuj më të fortë të legenit do të thotë se ekziston më pak rrezik për aksidente dhe rrjedhje të urinës.
  • A jeni një nga miliona njerëz që vuajnë nga presioni i lartë i gjakut? Seksi mund t’ju ​​ndihmojë ta ulni atë. Shumë studime kanë dokumentuar një lidhje midis marrëdhënies në mënyrë specifike (jo masturbimit) dhe presionit të ulët sistolik të gjakut, numri i parë që shfaqet në një test të presionit të gjakut. Ky është një lajm i mirë për individët që kërkojnë një ndihmës të lehtë të stilit të jetës (dietë, stërvitje, ulje të stresit) dhe strategjitë e ilaçeve për të marrë presionin e gjakut në një gamë të shëndetshme. Seancat seksuale nuk mund të zëvendësojnë ilaçet për uljen e presionit të gjakut, por ato mund të jenë një shtesë e dobishme./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë