Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Ndiçni këta hapa për gjumë më të mirë!

Sapo dëgjoni alarmin, ju vetëm e ndalni dhe vazhdoni gjumin në krahun tjetër. Të gjithë e bëjmë këtë, apo jo?

Ne të gjithë e duam gjumim, por e gjejmë veten duke fjetur gjithnjë e më pak. Duket se gjumi i mjaftueshëm është më i rëndësishëm sesa mund të mendoni. Në fakt, shëndeti ynë fizik dhe emocional mbështetet shumë në sasinë e gjumit që bëjmë çdo natë.

Cilat janë ato gjëra të mrekullueshme që mund të kërkoni? Gjumi ka fuqinë për t’ju ndihmuar:

Zvogëloni stresin dhe përmirësoni gjendjen tuaj

Mendoni më qartë

Bëhuni më të fortë

Qëndroni me një peshë të shëndetshme

Zvogëloni rrezikun për probleme serioze shëndetësore, si diabeti dhe sëmundjet e zemrës

Me këto përfitime shëndetësore, sasia e duhur e gjumit do të na bënte më mirë se që mendojmë. Ne kalojmë 1/3 e jetës sonë duke fjetur (ose duke u përpjekur ta bëjmë) – a mund ta besoni këtë?

Kjo statistikë vetëm e bën investimin në kushtet tuaja të gjumit, shumë më të rëndësishme. Higjiena e gjumit definohet si zakon dhe praktikë për të bërë një gjumë të rregullt. Me fjalë të tjera, është akti i kontrollit të sjelljeve dhe mjediseve të gjumit në përpjekje për të përmirësuar gjumin tuaj.

Disa mënyra për të përmirësuar zakonet tuaja të gjumit janë:

-Shkoni në shtrat për të fjetur dhe zgjohuni në të njëjtën kohë çdo ditë, madje edhe në fundjavë. Trupit tuaj i pëlqen rutina

-Ekspozohuni në diellin e mëgjesit

-Lëvizni trupin tuaj në çdo kapacitet çdo ditë. Aktiviteti fizik rrit adenosinë, e cila ndërmjetëson sistemin rregullator të gjumit.

-Mos e përdorni telefonin apo llaptopin dy orë para gjumit. Drita blu në ekrane e bën të vështirë gjumin

-Shmangni kafeinën dhe nikotinën afër kohës së gjumit, pasi ato janë stimuluese

-Vishni çorape në shtrat. Këmbët shpesh qëndrojnë të ftohëta gjatë gjumi. Një studim ka treguar se kjo zvogëlon zgjimin natën

-Mos vishni shumë rroba në shtrat

-Zgjidhni një ose dy nga këto këshilla për një gjumë më të mirë të natës!/Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë