Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Metoda për lehtësimin e simptomave nga psoriasis

Psoriasis është një sëmundje autoimune e lëkurës,  meqë rast sistemi imunitar shkakton mbiprodhim të qelizave të lëkurës.

Disa metoda mund të ndihmojnë lehtësimin e simptomave nga psoriasis – por para përdorimit është mirë të konsultoheni me mjekun adekuat.

Ekspozimi në diell

Ekspozimi në rrezet e dielit ndonjëherë mund të përmirësojë pamjen e lëkurës kur një person ka psoriasis. Personat me psoriasis duhet të ekspozohen në diell në mënyrë graduale dhe për periudha të shkurta.

Omega 3

Hulumtimet kanë treguar që acidet yndyrore omega – 3, mund të zvogëlojnë inflamacionin dhe të përmirësojnë sëmundjet autoimune.

Probiotikët

Probiotikët janë baktere të dobishme që janë të pranishme në kos dhe në ushqime të fermetuara. Kur është ekuilibri i bakterieve në trup, kjo mund të ndihmojë sistemin imunitar./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë