Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Llojet e halucinacioneve

Sipas një studimi të publikuar në US National Library of Medicine, 7.3 përqind e evropianëve kanë përjetuar ‘dëgjim të zërave’. Një studim tjetër në Arikën e Jugut, tregon që halucinacionet janë të pranishme në 12.7 përqind të popullsisë atje.

Shkencëtarët, nuk e dinë sigurt pse disa persona kanë halucinacione dhe të tjerët jo.

Halucinacionet ndodhin kur ka ndryshime në aktivitetin e trurit. Për shembull, disa persona kanë më shumë tendencë të kenë halucinacione në momentin kur janë gati të flenë.

Janë disa lloj halucionacionesh:

Halucinacione dëgjimi – kur një person dëgjon dicka që realisht nuk ndodhë.

Halucinacione shikimi – kur një person sheh dicka që nuk është real.

Halucinacione oflaktive – ndodhë kur një person ndjen erë të dickaje që nuk është.

Halucinacione shijimi – kur shijon dicka që realisht nuk është duke e ngrënë.

Halucinacione taktile – këto ndodhin kur një person ndihet sikur dicka ose dikush i prek ato

Halucunacionet somatike – ndodhin kur një person ka një ndjesi joreale në tërë trupin, sikur në trup po i ecin disa insekte/Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë