Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Llojet e çrregullimeve të lëkurës

Çrregullimet e lëkurës ndryshojnë shumë sa i përket simptomave. Ato mund të jenë të përkohshme ose të përhershme dhe mund të jenë pa dhimbje ose të dhimbshme.

Disa kanë shkaqe të situatës, ndërsa të tjerat mund të jenë gjenetike. Disa nga to janë të vogla, dhe të tjerat mund të jenë të rrezikshme për jetën.

Ndërsa shumica e çrregullimeve të lëkurës janë të vogla, të tjerat mund të tregojnë një çështje më serioze. Kontaktoni mjekun tuaj nëse mendoni se mund të keni një nga këto probleme të zakonshme të lëkurës.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të çrregullimeve të lëkurës.

Puçrra fytyre

Janë të vendosura zakonisht në fytyrë, qafë, supe, gjoks dhe shpinë të sipërme

Mund të lëjnë plagë ose të errësojnë lëkurën nëse nuk trajtohen

Të mbushura me lëng shfaqen afër gojës dhe buzëve.

Alergjia e lateksit

Kjo gjendje konsiderohet si urgjencë mjekësore. Mund të kërkohet kujdes urgjent.

Skuqja e lëkurës mund të ndodhë brenda disa minutave ose orëve pas ekspozimit ndaj një produkti të lateksit.

Grimcat e lateksit të ajrit mund të shkaktojnë kollë, ndezje të hundës, teshtitje, kruarje të szve si dhe skuqje të tyre

Një alergji e rëndë ndaj lateksit mund të shkaktojë ënjtje dhe vështirësi në frymëmarrje.

Melanoma

Forma më serioze e kancerit të lëkurës, më e zakonshme tek njerëzit

Nishan kudo në trup që ka skaje në formë të çrregullt, formë asimetrike dhe ngjyra të shumta

Zakonisht më i madh se një gomë lapsi.

Ekzistojnë shumë kushte të përkohshme të lëkurës, duke përfshirë dermatitin e kontaktit dhe keratozën pilaris.

Çrregullimet e lëkurës kanë një gamë të gjerë simptomash. Simptomat në lëkurën tuaj që shfaqen për shkak të problemeve të zakonshme nuk janë gjithmonë rezultat i një çrregullimi të lëkurës. Simptoma të tilla mund të përfshijnë fshikëza nga këpucë të reja ose vija nga pantallona të ngushta. Sidoqoftë, problemet me lëkurën që nuk kanë ndonjë shkak të dukshëm mund të tregojnë praninë e një gjendje aktuale të lëkurës që kërkon trajtim.

Shumë çrregullime të lëkurës janë të shërueshme. Metodat e zakonshme të trajtimit për kushtet e lëkurës përfshijnë:

Kremra

Antibiotikë

Injeksione me vitaminë ose steroide

Terapi me laser.

Jo të gjitha çrregullimet e lëkurës i përgjigjen trajtimit. Disa nga to largohen pa trajtim.

Njerëzit me gjendje të përhershme të lëkurës shpesh kalojnë nëpër periudha të simptomave të rënda. Sidoqoftë, shumica e kushteve të lëkurës rishfaqen për shkak të shkaktuesve të caktuar, siç janë stresi ose sëmundja./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë