Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Lidhja mes alergjisë dhe lodhjes

Reaksionet alergjike, lëshojnë kimikate që mund të shkaktojnë përgjigje inflamatore. Kjo mund të shkaktojë që një person të ndjehet i lodhur.

Kur një perosn bie në kontakt me një alergjen, antitrupat në sistemin e tyre imunitar aktivizohen, duke lëshuar kimikate për të mbrojtur trupin nga alergjeni.

Antitrupat e aktivizuar janë një lloj i quajtur imunoglobulinë E dhe ato janë të vendosura në qelizat master në gjithë trupin.

Lëshimi i antitrupave të histaminës dhe imunoglobulinës E mund të shkaktojë kruajtje, ënjtje, ngushtim të rrugëve të frymëmarrjes dhe lodhje./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë