Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Lidhja e alkoolit me depresion

Alkooli mund të bëjë një person të ndjehet në depresion e madje mund të shkaktojë ose përkeqësojë depresionin.

Depresioni është gjithashtu një faktor rreziku për përdorimin e alkoolit, pasi njerëzit që ndjehen të depresionuar mund ta përdorin alkoolin për t’i ‘lehtësuar’ simptomat e depresionit.

Një studim i vitit 2013 në SHBA, zbuloi se njerëzit që pinë për të menaxhuar një gjendje psikiatrike, kanë më shumë të ngjarë të abuzojnë me alkoolin.

Alkooli është një faktor rreziku për depresion dhe përkeqësimin e simptomave depresive.

Sipas një studimi të vitit 2012, 63.8 përqind e njerëzve që janë të varur nga alkooli, janë gjithashtu në depresion.

Përdorimi i alkoolit mund të intensifikojë simptomat e depresionit./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë