Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Këto ushqime ju bëjnë dëm nëse i hani në kohë të gabuar

E keni ditur që disa ushqime, ndonëse mund të jenë të shëndetshme mund të ju bëjnë dëm nëse i hani në një kohë të gabuar?

12 Foods That Can Harm You If You Eat Them at the Wrong Time


Bananet – mund të jenë shumë të dëmshme nëse ju i konsumoni menjëherë në mëngjes, kjo pasi ulë nivelin e energjisë. Në fillim ju mund të ndjeni energji, mirëpo pasi disa orës do keni ndjenjë të urisë dhe lodhjes.

12 Foods That Can Harm You If You Eat Them at the Wrong Time


Kafeja – për shumë persona kafeja është gjëja e parë që konsumojnë në mëngjes. Hulumtimet tregojnë që pirja e kafesë në mëngjes, ju bën tolerantë ndaj kafeinës. Ju nuk bën të konsumoni kafe në orën e parë pasi zgjoheni, pasi në këtë periudhë trupi prodhon kortizol dhe është esenciale që të mos e ndërpritni këtë proces.

12 Foods That Can Harm You If You Eat Them at the Wrong Time


Orizi – përmban shumë karbohidrate dhe është zgjedhje shumë e mirë pasi ju mban energjik për një kohë të gjakë. Për shkak të kalorive të shumta që përmban orizi, ndikon edhe në shtim të peshës, prandaj është shumë më mirë që të konsumohet në drekë e jo në darkë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë