Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Këto gjëra nuk duhet t’i bëni gjatë një zënke me partner

Gjatë një zënke, shpeshherë themi fjalë që mund ta lëndojnë tjetrin.

Gjëja më e vështirë është të kesh zënka me njerëzit më të dashur e ndonjëherë pa dëshirë, thuhen fjalë që e lëndojnë pamasë tjetrin.

Janë disa fjalë që nuk duhet asnjëherë t’ia thoni tjetrit gjatë debateve.

Mos i përfshini anëtarët e familjes në zënken tuaj

Zënka është vetëm mes ju dyve! Duke i futur të tjerët në debatin tuaj, kjo vetëm e përkeqëson gjendjen.

Mënjanoni dhunën

Përderisa keni një debat, njerëzit kanë tendencë që të shpalosin anën më të errët të karakterit të tyre. Disa njerëz humbasin kontrollën dhe përdorin dhunën.

Mos flisni për ndarje

Kur gjatë një debati kur njëri partner përdor frazën ‘duhet të ndahemi’ kjo dhemb më shumë se gjithçka. Prandaj psikologët sugjerojnë që këtë fjali të mos e thoni asnjëherë gjatë një zënke./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë