Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Kanceri i lëkures jo melanoma dhe tipet e tij

Kanceri i lëkurës jo melanoma i referohet të gjitha llojeve të kancerit që ndodhin në lëkurë që nuk janë melanoma.

Disa lloje të kancerit të lëkurës bien në kategorinë më të gjerë të kancerit të lëkurës jo melanoma, me llojet më të zakonshme që janë karcinoma e qelizave bazale dhe karcinoma e qelizave skuamoze.

Trajtimi i kancerit të lëkurës jo melanoma varet nga lloji i kancerit. Trajtimi i kancerit të lëkurës zakonisht përfshin kirurgji për të hequr qelizat e kancerit.

Tipet:

Angiosarkoma

Karcinoma e qelizave bazale

Limfoma e qelizave B të lëkurës

Limfoma e qelizave T të lëkurës

Dermatofibrosarcoma protuberans

Karcinoma e qelizave Merkel

Karcinoma dhjamore

Karcinoma skuamoze e lëkurës/mayoclinic

Arkiva

Kategoritë