Die, Nën 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Kalciumi, sa është i nevojshëm?

Përderisa vitet ikin, trupi më shumë humb se sa absorbon kalcium. Për shkak të mungesës së këtij minerali, eshtrat thehen më lehtë, sidomos tek gratë në monopauzë.

Kalciumi ndihmon muskujt, nervat, qelizat dhe venat e gjakut që të funksionojnë më mirë.

Gratë mbi moshën 50 vjecare dhe burrat mbi moshën 70 vjecare, duhet të marrin 20 përqind më shumë kalcium se sa të rriturit e tjerë.

Kalciumin, mund ta merrni përmes ushqimeve si: jogurti, qumështi e djathi./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë