Die, Nën 26, 2023
Banner Top
Banner Top
E thotë studimi, plakja varet nga shtetësia juaj!

Harroni moshën zyrtare në çertifikatën tuaj të lindjes. Shkencëtarët analizuan ndryshimet shëndetësore që shoqërohen tradicionalisht me plakjen dhe zbuluan se ato mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike nga mosha e pasaportave tona. Dhe gjetja më interesante është se ajo ndryshon për vende të ndryshme. Me fjalë të tjera, disa kombe duken për atë moshë që kanë, ndërsa të tjerët duket se janë të ruajtur mirë.

Ky studim është më i rëndësishëm sesa vetëm shuarje e kuriozitetit. Sepse nëse plakja e vërtetë vjen përpara moshës së daljes në pension, do të kemi njerëz që ende duhet të punojnë.

Ja të dhënat nga hulumtimet e fundit:

1. Japonia

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 76.1

2. Francë

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 76.0

3. Itali

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 74.8

4. Australi

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 73.6

5. Kanadaja

Mosha, e barabartë me 65 vjeçaren globale: 73.2

6. Zelanda e Re

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçar global: 72.5

7. Mbretëria e Bashkuar

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 70.8

8. Meksika

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 70.3

9. Irani

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 69.0

10. Shtetet e Bashkuara

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 68.5

11. Indi

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 59.6

12. Rusi

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 59.2

13. Bulgari

Mosha, e barabartë me një 65-vjeçare globale: 59.0./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë