Pre, Shk 16, 2024
Banner Top
Banner Top
Dhimbja në krahun e majtë, simptomë e sulmit në zemër

Mund të jenë disa arsye pse një person ka dhimbje në shpatullën dhe krahun e majtë. Në disa raste mund të ndodh si rezultat i ushtrimeve fizike apo edhe lëndimeve. Dhimbja mund të shfaqet gjithashtu për shkak të dëmtimit të nervave.

Por ndonjëherë dhimbja në shpatull mund të shfaqet pa përjetur lëndim dhe mund të jetë një simptomë e sulmit në zemër.

Sulmi në zemër ndodh kur një pjesë e muskujve të zemrës ndalon funksionimin për shkak të mungesës së oksigjenit.

Shumica e sulmeve në zemër ndodhin si rezultat i ngushtimit në arteriet koronare. Arteriet bëhen të ngushta.

Dhimbja e krahut të majtë është një nga simtpomat e zakonshme të një sulmi në zemër. Nervat që degëzohen nga zemra dhe ato nga krahu, dërgojnë sinjale në të njëjtat qeliza të trurit. Si rezultat, truri nuk mund të izolojë burimin e dhimbjes./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë