Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Dallimet mes ftohjes dhe gripit

E ftohura dhe gripi, mund të ngjasojnë në fillim. Të dyja janë sëmundje respiratore, dhe mund të shkaktojnë të njëjta simptoma. Por viruse të ndryshme, shkaktojnë ftohjen dhe gripin.

Simptomat e përbashkëta të të dy sëmundjeve janë: Hundët e zëna, teshtimë dhe dhimbje të trupit.

Në përgjithësi, simptomat e gripit janë më të fuqishme se sa të ftohjes.

Por cilat janë dallimet?

Në përgjithësi simptomat e gripit janë këto: Temperatura, kollitja, dhimbje e muskujve, kokëdhembje dhe marramendje.

Edhe ftohja i ka këto simptoma, por ajo që i dallon është se tek ftohja fillimisht paraqitet dhimbja e fytit./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë