Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Cili është shkaku i paraqitjes së gurëve në fshikëzën e tëmthit?

Tëmthi, është një organ që ka formën e një dardhe dhe që ndodhet nën mëlci. Tëmthi përdoret si rezervuar i lëngut biliar – që prodhohet nga qelizat e mëlcisë.

Gurët në fshikëzën e tëmthit, janë të shpeshtë. Nga kjo sëmundje më të prekura janë gratë se sa burrat.

Shkak për paraqitjen e gurëve në tëmth është: obeziteti, medikametet për të stabilizuar kolesterolin, diabeti, rënie e shpeshtë në peshë etj.

Spitalin Sirona, kryehen operimet për heqjen e gurëve në fshikëzën e tëmthit përmes kirurgjisë së hapur dhe kirurgjisë laparaskopike me mjekë specialist të mbështetur me aparaturën moderne.

Image may contain: one or more people

Youtube

Arkiva

Kategoritë