Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Cili është burimi më i mirë i proteinave?

Kur mendoni për proteina, me siguri mendoni për mishin. Megjithatë, shumë janë larguar nga ky burim, veçanërisht mishi i kuq, nga frika e “jo-shëndetësisë” së tij për shkak të sasisë të lartë të yndyrës së ngopur.

Mjeku, Mark Hyman, MD, tregon se pse (nëse e hani atë) mishi është një mënyrë më e lehtë për të përmbushur marrjen tuaj të sugjeruar të proteinave ditore.

“Ju mund të merrni një pjesë të proteinës tuaj të përditshme nga bimët,” thotë ai. “Por për shumicën e njerëzve, veçanërisht kur plakemi dhe kemi nevojë për më shumë proteina për të ruajtur masën e muskujve, proteina shtazore është e rëndësishme.”

Ai thotë se është e rëndësishme të konsultoni mjekun tuaj për sasinë e proteinave që i duhet trupit tuaj për të mbajtur muskujt të fortë dhe të shëndetshëm.

Këtu janë disa ushqime të pasura me proteina  që duhen përfshirë në dietën tuaj:

Vezët

Gjeldeti dhe pula

Peshku

Gjiza

Proteina hirre

Qumështi me yndyrë të ulët dhe i çokolladës

Dieta juaj duhet të përmbajë këto ushqime të pasura me proteina nëse doni të zhvilloni muskujt si dhe ta ndërtoni trupin tuaj./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë