Enj, Mar 28, 2024
Banner Top
Banner Top
Cilat janë dy llojet e narcizizmit?

Narcizizmi është një çrregullim i personalitetit, që karakterizohet me një ndenjë superiore që një person ndjen për veten dhe një ndjenjë të vazhdueshme për tu admiruar na të tjeërt.

Psikologu, Todd Grande tregon detaje mbi narcizistët.

“Narcizizmi në vete përmban makiavelizmin, psikopatinë dhe sadizmin”.

Por sipas tij janë dy lloje të narcistëve – Të paprekshmit dhe të luhatshmit.

Narcistët që janë të luhatshëm, kanë tendencë të jenë në një pozitë mbrojtëse tërë kohën  dhe i shohin të tjerët si armiq. Kurse narcizistët e paprekshëm, zakonisht ndjejnë që janë tejet të rëndësishëm kudo që shkojnë.

Në dy hulumtime që Papageorgiou dhe kolegët e tij i kanë bërë, është kuptuar që ata që janë narcizistë të paprekshëm, kanë tendencë të mos preken nga stresi dhe aq më pak nga depresioni. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë