Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Cila është shkalla ideale e zemrës për moshën e mesme?

Ritmi i zemrës, i njohur gjithashtu si puls, është numri që tregon sa herë që rrah zemra e një personi në minutë. Shkalla normale e zemrës ndryshon nga një person në tjetrin, por një interval normal për të rriturit është 60 deri në 100 rrahje në minutë, sipas Klinikës Mayo.

Sidoqoftë, një normë normale e zemrës varet nga individi, mosha, madhësia e trupit, kushtet e zemrës, pavarësisht nëse personi është ulur ose lëviz, përdorimi i ilaçeve dhe madje edhe temperatura e ajrit. Emocionet mund të ndikojnë në rrahjet e zemrës; për shembull, të qenit i ngazëllyer ose i frikësuar mund të rrisë rrahjet e zemrës.

Më e rëndësishmja, të qenit i aftë ul rrahjet e zemrës, duke i bërë muskujt e zemrës të funksionojnë në mënyrë më efikase. Një atlet i stërvitur mirë mund të ketë një rrahje zemre në pushim nga 40 deri në 60 rrahje në minutë, sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës (AHA).

“Zemra juaj është një muskul dhe ashtu si forcimi i muskujve të tjerë duke bërë aktivitete, ju mund të bëni të njëjtën gjë me zemrën tuaj,” tha Dr. Mary Ann Bauman, një internist në Qendrën Mjekësore Integris Baptist në Oklahoma City.

Njohuritë në lidhje me rrahjet e zemrës suaj mund t’ju ndihmojnë të monitoroni nivelin tuaj të fitnesit dhe mund t’ju ndihmojnë të zbuloni probleme shëndetësore nëse jeni duke përjetuar simptoma të tjera./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë