Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Cila është dieta më e mirë për humbjen e peshës?

Ju dëshironi të humbni disa kile – dhe këtë herë, jeni të vendosur ta bëni këtë një zakon. Atëherë, nga të filloni?

Askush nuk ka përgjigje të drejtë, thotë dietologia Andrea Dunn.

“Dieta më e mirë është ajo që do të ndiqni strikt,” thotë ajo.

Nëse jeni duke kërkuar të humbni peshë – Dunn rekomandon të filloni me një plan të ngrënies të mbështetur nga shkenca solide.

Këtu janë 3 zgjedhjet e saj të para:

Dietë mesdhetare

Teknikisht, dieta mesdhetare nuk është dietë, thotë Dunn.

 “Më shumë është më shumë një mënyrë jetese. Bazuar në zakonet tipike të ngrënies nga zona e Mesdheut, ky plan është i rëndë për ushqimet me bazë bimore”.

Përfitimet: Studimet tregojnë se dieta mesdhetare zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër dhe goditjeve në tru dhe ndihmon gjithashtu në humbjen e peshës.

Dieta mesdhetare është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse nuk jeni një fans i mishit.

Plani i moderuar i proteinave

Dunn shpesh rekomandon një dietë që ajo e quan një plan të moderuar të proteinave – por gjithashtu mund të përshkruhet si një plan i moderuar i karbohidrateve. Ky plan ende thekson drithërat, prodhon dhe kufizon ushqimet e përpunuara dhe sheqerin e shtuar. Por lejon më shumë proteina shtazore

Bazat: Me këtë dietë, synoni të merrni:

30 përqind e kalorive tuaja ditore nga proteina.

30 përqind nga yndyra.

40 përqind nga karbohidratet.

Përfitimet: Për shumë njerëz, një dietë me sasi të larta të proteinave ul urinë, duke e bërë më të lehtë ngjitjen në plan.

Dietë DASH

Shkurtesë për “Qasjet Dietike për të Ndaluar Hipertensionin”, dieta DASH filloi si një plan studimi diete për të frenuar presionin e lartë të gjakut.

 “Ky stil i të ngrënit gjithashtu mund të ndihmojë në uljen e kolesterolit dhe humbjen e peshës,” thotë Dunn.

Përfitimet: Studimet kanë zbuluar se ndërsa DASH ndihmon në uljen e presionit të gjakut, ul edhe kolesterolin.

Disa njerëz zbulojnë se dieta të tjera funksionojnë më mirë për ta. Disa e duan dietën me keto me yndyrë të lartë. Të tjerët betohen për agjërimin e ndërprerë, në të cilin ju kufizoni ngrënien gjatë ditëve të caktuara të javës ose orëve të ditës.

Dhe mendoni nëse dieta juaj e re është vërtet diçka me të cilën mund të përmbaheni për një kohë të gjatë., e jo vetëm sa për të filluar e për ta lënë në gjysmë.

Dunn shënon: Ka të bëjë me përputhjen e stilit të jetës tuaj me ushqimet që ju pëlqejnë dhe ato që funksionojnë më mirë për ju në një preiudhë afatgjate, pa u ndjerë i privuar nga të ngrënit”./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë