Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Çfarë duhet të dini për Sëmundjen e Parkinsonit?

Burrat kanë dyherë më shumë rrezik të preken nga sëmundja e Parkinsonit krahasuar  me gratë.

Sëmundja e Parkinsonit vështirëson lëvizjes, ecjen ekuilibrin dhe kjo gjendje përkeqësohet cdoherë e më shumë.

Simptoma të tjera mund të përfshijnë ndryshime në proceset e mendimit dhe sjelljes, vështirësi për gjumë, depresion si dhe probleme me kujtesë.

Sëmundja e Parkinsonit zhvillohet sepse neuronet apo qelizat nervore, në zonën e trurit dëmtohen ose shkatërrohen. Me shkatërrimin e këtyre neuroneve zvogëlohet dopamina, një kimikat që ndihmon trurin të kontrollojë lëvizjes.

Mosha është një faktor rreziku i qartë për Parkinsonin./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë