Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Arsyet që shkaktojnë depresion

Një prej sëmundjeve mendore më të përhapur është depresioni.

Sipas Substance Abuse and Mental Services Administration, një në pesë amerikanë vuajnë nga çrregullime mentale dhe 10 deri në 15 për qind e amerikanëve përjetojnë depresion klinik në një periudhë të caktuar të kohës.

Janë disa arsye që ndikojnë në depresion e ato janë:

  • Hormonet e pabalacuara në tru
  • Gjenetika
  • Personaliteti
  • Sëmundjet fizike
  • Stresi
  • Humbja e personave të dashur
  • Abuzimi me substanca narkotike/FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë