Mar, Tet 26, 2021
Banner Top
Banner Top
A duhet të shqetësohemi për shenjat nga lindja?

Shenjat e lindjes, kafshimet e lejlekut, ndodhin tek rreth një e treta e foshnjave të porsalindura. Ato janë shenja të sheshta ose të kuqe. Ato mund të bëhen më të errëta me të qara ose varësisht ndryshojnë në temperaturën e dhomës.

Ato më së shpeshti shihen në mes të ballit, qepallat, majat e hundës, buzët e sipërme dhe në vijën e flokëve në anën e pasme të qafës, ku ato quhen kafshata e lejlekut.

Kur gjenden në ballë mes vetullave ose mbi qepalla, ndonjëherë ato quhen puthje engjëllore.

Ata zhduket me presion, por kur presioni largohet, pamja e kuqërremtë kthehet.

Çfarë shkakton një shenjë dalluese dhe kush i merr ato?

Ashtu si me shumë kushte të tjera, shkaqet e sakta janë të panjohura.

Shumica e pllakave vaskulare nuk janë të trashëguara, as nuk janë shkaktuar nga ndonjë gjë që ndodh me nënën gjatë shtatëzanisë.

Lindjet lindin në 40% deri në 70% të të sapolindurve dhe janë lloji më i zakonshëm i anomalisë së enëve të gjakut.

Shumica e shenjave shfaqen vetëm gjatë një periudhe mujore dhe zhduken deri në kohën kur fëmija juaj është 18 muaj. Ata në anën e pasme të qafës mund të qëndrojnë për vite me radhë.

Dikush që ka njohuri për lindjet duhet ta shohë fëmijën tuaj që të përcaktojë se shenja është shenjë dalluese dhe jo një njollë e verës së portit ose hemangioma, gjë që kërkon kujdes më të afërt.

Diagnoza zakonisht bëhet nga pamja fizike. Mjeku i fëmijës suaj do të vlerësojë atë për t’u siguruar që njolla është një shenjë e lindjes, e cila nuk ka nevojë për trajtim, sesa një dëmtim më kompleks.

Lëndimet e fytyrës regresohen tërësisht nga mosha 1 ose 2 vjeç. Shenjat e qafës mund të qëndrojnë për tërë jetën, por ato zakonisht mbulohen nga flokët. Nuk kërkohet trajtim për këtë lloj gjendjeje të lëkurës./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë