Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Zelensky nominohet për Çmimin Nobel për Paqe

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky është nominuar për Çmimin Nobel për Paqen.

Politikanët evropianë iu drejtuan komitetit të çmimit.

Kështu thuhet në një letër të hapur drejtuar Komitetit të Nobel-it.

“Burrat dhe gratë e guximshme ukrainase po luftojnë për të ruajtur demokracinë dhe vetëqeverisjen. Nga presidenti sfidues i zgjedhur në mënyrë demokratike i Ukrainës Volodymyr Zelensky te njeriu që me lot i thotë lamtumirë familjes së tij për të luftuar për vendin e tij. Njerëzit në mbarë Ukrainën po luftojnë kundër forcave e autoritarizmit Fjalët tona dhembshuri dhe mbështetje vështirë se mund të bëjnë drejtësi për sakrificat që ata bëjnë në emër të parimeve të të drejtave të njeriut dhe paqes”, nënvizohet në letër.

Vlen të theksohet se të gjitha nominimet ishin caktuar deri më 1 shkurt, por politikanët evropianë këmbëngulin në kandidaturën e Zelensky-t dhe kërkuan zgjatjen e afatit të aplikimit deri më 31 mars.

“Edhe pse ne e kuptojmë se kjo është një shkelje e procedurës, ne besojmë se kjo shkelje justifikohet me situatën aktuale të paprecedentë. Detyra jonë demokratike është t’i rezistojmë autoritarizmit dhe të mbështesim një popull që lufton për demokracinë dhe të drejtën e tij për vetëqeverisje”, vijon reagimi i Europolitics. /Albanianpost.com

Arkiva

Kategoritë