Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Ushqimet që po dëmtojnë fëmijën tuaj!

Lëngu i frutave i konservuar

Ka një keqkuptim se lëngu i frutave është i shëndetshëm. Ndoshta është paketimi shumëngjyrëshi cili të lë të mendosh se janë për fëmijë dhe janë të mira për ta. Kjo nuk është e vërtetë por thjesht një mashtrim marketingu, pasi lengjet kanë shumë sheqer dhe kjo i dëmton fëmijët. Madje edhe ato që duket sikur kanë shijen origjinale të frutave kanë sheqer të shtuar.

Kosi i konservuar

Kosi është një probiotik i fuqishëm që mund të ndihmojë në shërimin e problemeve me stomakun, të shkaktuar nga bakteret. Ai gjithashtu përmban kalcium, kalium, vitamin B6 dhe magnez. Kosi është shumë i shëndetshëm për fëmijët, por ashtu si lëngu i frutave, edhe shumë nga koset që tregëtohen në markete kanë sheqer të shtuar për ti bërë sa më tërheqëse për fëmijët.

Drithërat e përpunuara

Drithërat janë një ushqim i thjeshtë dhe i shpejtë për ato familje që nuk kanë kohë. Pavarësisht se ato duken si të shëndetshme sepse janë thjesht një tas me drithëra dhe qumësht, ashtu si lëngjet dhe kosi, kanë një paketim të bukur që shkruan se është miqësor, në fakt nuk është. Ato janë plot me sheqer të shtuar.

Kofshët e pulës

Kofshët e pulës janë të famshme si ushqim për fëmijë dhe mund të gjenden në pjesën më të madhe të restoranteve me ushqime të shpejta. Thuhet se ato janë prej pulash të vërteta, por edhe nëse është kështu, ato janë të skuqura dhe të pasura në yndyrna të pashëndetshme.

Makaronat e konservuara

Fëmijët dhe të rriturit i preferojnë shumë këto lloje makaronash sepse janë një vakt i shpejtë, janë të gatuara dhe kursejnë kohë, për më tepër janë shumë të shijshme, por këto ushqime kanë një numër të lartë hormonesh dhe nuk janë të shëndetshme as për të fëmijët dhe as për të rriturit.

Youtube

Arkiva

Kategoritë