Mër, Jan 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Ushqimet që ndikojnë në rritjen e qerpikëve

Ka mënyra të ndryshme se si mund t’i rrisni qerpikët tuaj. Mund të përdorni vaj esencial, të mos grimoheni për një periudhë etj. Por natyrisht që në rritjen e qerpikëve ndikon shumë edhe mënyra se si ushqeheni.

Gjithë cfarë ju duhet të bëni është që ushqeheni shëndetshëm dhe në mesin e shumë përfitimeve të tjera, ju do të keni edhe qerpikë më të gjatë.

Më poshtë mund të lexoni për disa ushqime që ndikojnë drejtpërdrejtë në zgjatjen e qerpikëve.

Vezët –  janë të pasura me proteinë. Flokët dhe qerpikët, përmbajnë keratinë. Ushqimet që janë të pasura me proteinë ndihmojnë trupin që të merr më shumë amino acide dhe të prodhojnë keratinë.

Salmoni – është burim i Omega-3, Vitaminës D dhe B. Omega-3, mbron qerpikët nga dëmtimi dhe Vitamina D dhe B, ndihmon në rritjen e tyre.

Frutat dhe perimet – përmbajnë Vitaminë A dhe C. Këto vitaminë ndikojnë në rritjen dhe prodhimin e kolagjenit./FamiljaJone

Arkiva

Kategoritë