Sht, Maj 27, 2023
Banner Top
Banner Top
Ushqimet që duhet konsumuar gratë shtatzëna

Dieta është një prej gjërave kryesore për të cilën duhet të ketë kujdes një grua shtatzënë.

Gjatë kësaj periudhe nevojitet minerale e vitamina të vecanta.

Produktet e qumështit

Gjatë muajve të shtatzënisë, ju keni nevojë që të konsumoni ekstra proteina dhe kalcium.

Jogurti grek është tejet i dobishëm për gratë shtatzëna.

Patate të ëmbla

Patatet e ëmbla janë të pasura me beta-karotinë që është i pasur me vitaminë A. Vitamina A, është tejet i rëndësishëm për zhvillimin e fetusit.

Salmoni

Salmoni është i pasur me omega 3 – shumë njerëz përfshirë edhe gratë shtatzëna, nuk marrin mjaftueshëm omega-3.

Avokado

Ky frut është i pasur me vitamina dhe njihet si një prej frutave më të shëndetshme. Gratë shtatzëna duhet me patjetër të konsumojnë avokado në mënyrë që shtatzënia të shkojë si duhet./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë