Enj, Maj 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Terapia me testosteron tek burrat dhe gratë

Injeksione të testosteronit janë trajtime hormonale.

Përdorimi parësor i tyre është për mosfunksionimin seksual të meshkujve, por në disa raste përdoret edhe nga gratë. Burrat transgjinor, përdorin injeksione me testosteron, si pjesë të terapisë së tyre.

Këto injeksione janë të sigurta, por kanë edhe efekte anësore. Këto efekte mund të jenë të ndryshme, varësisht nga arsyeja që personi është duke i përdorur ato.

Testosteroni është i pranishëm tek të dy gjinitë.  Doktorët sugjerojnë trajtimin me injeksione me testosteron për meshkuj me nivel të ulët të këtij hormoni.

Kurse terapia me testosteron tek femrat, është më delikate. Niveli normal i testosteronit tek femrat është 15-70 ng/dl. Niveli i ulët i testosteronit mund të shkaktojë probleme me fertilitet, menstracione të parregullta e mungesë të dëshirës seksuale./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë