Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Terapia me proteinë mund të përmirësojë shëndetin e zemrës pas një sulmi

Sipas American Heart Association, rreth 605 mijë njerëz në vit në SHBA kanë sulm në zemër dhe 200 mijë prej tyre janë të rrezikuar nga një sulm i përsëritur.

Reperfuzioni i cili është një teknikë që cliron rrjedhën e oksigjenit në indin e zemrës, është një formë e zakonshme e trajtimit pas një sulmi në zemër.

Sidoqoftë, deri një e katërt e njerzve që përjetojnë sulm në zemër e që iu nënshtrohen reperfuzionit, kanë tendencë të kenë sërish sulm në zemër.

Prandaj një studim i udhëhequr nga James Chong – profesor i Universitetit të Sidneit në Austali – kanë eksploruar një trajtim alternativ që ka për synim të pacientët që kanë përjetuar sulm në zemër.

Sipas këtij hulumtimi ekipi zbuloi se faktori i rritjes së trombociteve ishte i sukseshëm në përmirësimin e cilësisë së indeve mbresë, duke shkaktuar kështu në formimin e enëv të reja të gjakut në zemër dhe duke uur normat e aritmisë./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë