Mar, Sht 19, 2023
Banner Top
Banner Top

Portrete tërheqëse të fisit Suri të Etiopisë tregojnë traditën e vjetër të futjes së pllakave të baltës në buzët e tyre të poshtme si një simbol i statusit social.

Fotografitë e mrekullueshme tregojnë njerëzit e këtij fisi të quajtur Suri me veshë të shpuar dhe buzë të shtrira për tu përshtatur me pllakat e argjiles deri në 16 inç të gjerë.

Fisi banon në malet e Luginës së Riftit të Madh në fushat e Etiopisë jug-perëndimore dhe gjithashtu krenohen me plagët që mbartin – duke u shkaktuar vetë duke përdorur tehe dhe supë bimësh.

Fotot janë realizuar nga fotografi Trevor Cole, i cili është mahnitur nga shpirti i komunitetit.

Youtube

Arkiva

Kategoritë