Mër, Jan 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Stresi, njësoj si ushqimi i pashëndetshëm

Puna stresuese mund të jetë e pashëndetshme njësoj sikurse të jeni duke konsumuar ushqime të pashëndetshme, tregon një studim.

Stresi mund të jetë i pashëndetshëm njësoj sikur të jeni duke bërë një dietë të keqe, tregojnë studiuesit nga Universiteti Brigham Young në Juta të SHBA-së.

Testimet në minjtë femra ka zbuluar se mikroorganizmat në zorrë mund të ndryshojnë nëse jeni të stresuar dhe kjo dukej sikur miu të kishte pasur një dietë me yndyra të larta.

Gjetjet sugjerojnë se stresi mund të ketë fizike tek individët. Kjo mund të shpjegojë faktin pse femrat kanë shkallë më të lartë të depresionit dhe ankthit.

Arkiva

Kategoritë