Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Strategji për të komunikuar si duhet me partnerin

Ndonëse të gjitha lidhjet kanë uljet dhe ngritjet, ciftet e lumtura mësojnë se si t’i tejaklojnë problemet.

Problemi kryesor tek shumë cifte është komunikimi. Sipas sutores së librit Blending Families, Fantle Shimberg, komunikimi është celsi.

Sipas saj, duhet që të lëni një takim në mënyrë që të flisni pa u shpërqëndruar në gjëra të gjera. Nëse jetoni bashkë ajo sugjeron që të mos e shikoni telefonin dhe të flisni sy më sy.

Nëse nuk mund të komunikoni pa e ngritur zërin, ajo rekomandon që të shkoni në vende publike ku do të ndiheni të turpëruar nëse keni volum të lartë të zërit.

Ajo këshillon që të caktoni rregulla. Shimberg thotë që nuk duhet që ta ndërpritni duke ia kujtuar gabimet e të shkuarës./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë