Pre, Sht 22, 2023
Banner Top
Banner Top
Simptoma që tregojnë se jeni intolerant ndaj glutenit

Gluteni ndryshe quhet si ‘vrasës i qetë’ pasi është një prej shkaktarëve kryesor të shumë sëmundjeve.

Ndonjëherë, njerëzit mund të mos jenë të vetëdijshëm mbi pasojat që vijnë nga konsumimi i glutenit, prandaj e rëndësishme është që të dihet nëse jeni intolerant ndaj glutenit.
Disa prej shenjave që tregojnë se ju mund të jeni intolerantë ndaj glutenit, janë:
Probleme me sistemin tretës – simptomat kryesisht janë të lidhura kryesisht me dhimbje barku dhe kapsllëk.
Ndryshime në peshë – kur jeni intolerant ndaj glutenit, ju mund të përjetoni ndryshime në peshë, pa ndryshuar mënyrën e jetesës, pra pa asnjë arsye. Kjo ndodh si shkak i problemeve që sjell gluteni në metabolizëm. Ndryshimet e shpeshta në peshë, pa ndonjë arsye, mund të shkaktojnë edhe sëmundje.
Probleme hormonale – është një lidhje direkte mes intolerancës në gluten dhe crregullimeve horomonale, dhe mund të manifestohet me mungesë të ciklit menstrual e probleme me gjumë.
Probleme me lëkurë – simptomat kryesisht lidhen me irritime të lëkurës në disa pjesë dhe thyerje dhe me thonjë të dobët./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë