Pre, Sht 22, 2023
Banner Top
Banner Top
Si të rrisni fëmijë të shëndetshëm?

Një prej sfidave si prindër, është që të rritni fëmijë të shëndetshëm. Fëmijë në peshë normale dhe që ushqehen shëndetshëm.

Por si t’i bindni fëmijët që të bëjnë aktivitet fizik?

Bëni hiking – dilni në male bsahkë si familje. Shpjegojani fëmijës që shëtitja në male të ndihmon jo vetëm që të ndiheni më mirë, por edhe më shëndetshëm.

Provoni jogën – pasi ndihmon në shtensionimin e muskujve.  Kështu ju mund t’i shpjegoni fëmijës që përvec shëndetit fizik, rëndësi qenësore ka edhe shëndeti mendor.

Eksperimentoni me ushtrime – pra mos i bëni tërë kohës ushtrimet e njëjta fizikë, gjeni gjithmonë një lojë të re që të ia shtoni kuriozitetin./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë