Mër, Sht 28, 2022
Banner Top
Banner Top
Shenjat dhe simptomat e epilepsisë

Për shkak se epilepsia shkaktohet nga aktiviteti jonormal në tru, krizat mund të ndikojnë në çdo proces që koordinon trurin tuaj. Shenjat dhe simptomat e krizave mund të përfshijnë:

  • Konfuzion i përkohshëm
  • Një magji e ngulur
  • Muskujt e ngurtësuar
  • Lëvizje kërcitëse të pakontrollueshme të krahëve dhe këmbëve
  • Humbje e vetëdijes ose vetëdijes
  • Simptoma psikologjike si frika, ankthi ose deja vu

Simptomat ndryshojnë në varësi të llojit të krizave. Në shumicën e rasteve, një person me epilepsi do të priret të ketë të njëjtin lloj krizash çdo herë, kështu që simptomat do të jenë të ngjashme nga episodi në episod.

Mjekët në përgjithësi i klasifikojnë krizat si fokale ose të përgjithësuara, bazuar në mënyrën dhe ku fillon aktiviteti jonormal i trurit./mayoclinic

Youtube

Arkiva

Kategoritë