Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Melanoma në cilat pjesë të trupit shfaqet më së shpeshti?

Melanoma është një lloj i kancerit të lëkurës. Nuk është një prej më të shpeshtit, por është tejet serioz!

Faktorët që shtojnë rrezikun për melanomën është ekspozimi i tepërt ndaj diellit si dhe një histori familjare të ndonjë personi të prekur me këtë lloj kanceri,

Melanomat mund të zhvillohen kudo në lëkurë, por në disa pjesë të caktuara mund të jetë më e rrezikshme se në tjerat.

Tek burrat është më e zakontë të shfaqet në gjoks dhe shpinë, kurse tek gratë më së shpeshti shfaqet tek këmbët. Por ky lloj kanceri mund të shfaqet edhe në fytyrë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë