Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Lidhja mes stresit dhe thinjave në flokë

Sipas një studimi të publikuar në revistën Nature, stresi ka një rol kyq sa i përket thinjave në flokë.

Hulumtuesit nga Universiteti i Harvardit, kanë sutdiuar kortizolin apo ”hormonin e stresit” që rritet në trup kur një person është në gjendje stresuese.

Prania afatgjatë e kortizolit të ngritur, lidhet ngushtë me një mori rezultatesh negative shëndetësore.

Kimikatet që lëshohen gjatë stresit – posacërisht norepinefrina – bën që qelizat biromore që prodhojnë pigment të flokëve, të zbehen./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë