Pre, Gus 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Ja çfarë i ndodhë trupit pasi merrni Coca Cola

Testet laboratorike të kryera nga Raportet e Konsumatorëve në 11 pije të gazuara, të raportuara për herë të parë vitin e kaluar, me një analizë të konsumit mesatar të amerikanëve, studiuesit në të zbuluan se një ditë mund të jetë e mjaftueshme për t’i ekspozuar ato në nivele potencialisht të shkaktuara nga kanceri i kimikatit, i njohur si 4-MEI (shkurtesë për 4-metilimidazol).

Kancerogjeni i mundshëm formohet gjatë prodhimit të ngjyrës së karamelit të njohur, që i shtohet shumë pijeve të konsumuara gjerësisht.

Testimi në 110 mostra të markave të pijeve të gazuara, të kryera nga hulumtuesit e Raporteve të Konsumatorëve, të udhëhequr nga një ekip në Qendrën Johns Hopkins në Baltimore, zbuloi se pija përmbante nivele që varionin nga 9.5 mcg për litër (mcg / L) deri 963 mcg / L.

Përqendrimet e 4-MEI ndryshuan në mënyrë të konsiderueshme nga markat e pijeve të gazuara dhe gjendja e blerjes, përfunduan studiuesit, “por ishin në përgjithësi në përputhje me nivelet e 4-MEI.

Hulumtuesit thonë se nuk kishte të dhëna të mjaftueshme nga mostrat e pijeve individuale për të rekomanduar një markë mbi tjetrën në drejtim të ekspozimit të kancerogjenit, por ata sugjerojnë: “Standardet rregullatore shtetërore duket se kanë qenë efektive në uljen e ekspozimit ndaj kancerogjenëve në disa pije”.

Youtube

Arkiva

Kategoritë